Скопје 06. февруари 2021. / 13:15

Скопје синоќа се гушеше во загаден воздух

Скопје синоќа се гушеше во загаден воздух

Скопје, синоќа по 20:00 часот буквално се гушеше од загадениот воздух.

Според мерењето на загадувањето во 21 часот, прва на ранг листата се најде населбата Лисиче, со измерени 441 мг/м3 ПМ10 честички, потоа општина Центар, па Карпош.

Како и до сега, никој од надлежните установи не се огласи.