Скопје 03. мај 2019. / 14:10

Скопје интензивно се подготвува за посетата на папата

Скопје интензивно се подготвува за посетата на папата

Скопје интензивно се подготвува за посетата на папата на 7 мај во Скопје. Работниците на плоштадот работат на поставување на бината од која што папата во вторник ќе држи миса. Просторот е ограден со бели огради. Се креваат канделабри, се врши интервенција на Фонтана-прскалка на плоштад Македонија. А деновиве беа отстранети и дрвја на улица Македонија.

Вчера, Владата од жителите на строг центар побара на 7 мај да ги извадат своите автомобили, за време на посетата движењето низ центарот на главниот град ќе биде строго ограничено.