Скопје 17. октомври 2020. / 20:23

Скопје е жариште на коронавирусот: Во кои општини има најмногу заболени?

Скопје е жариште на коронавирусот: Во кои општини има најмногу заболени?

Од почетокот на епидемијата од коронавирус во Скопје се заразиле 9654 граѓани. Во моментов бројот на активни случаи е 2515.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

•Чаир – 109

•Гази Баба – 256

•Аеродром – 505

•Карпош – 417

•Центар – 433

•Кисела Вода – 296

•Ѓорче Петров – 198

•Бутел – 97

•Шуто Оризари – 14

•Студеничани – 3

•Сарај – 16

•Арачиново – 7

•Илинден – 35

•Сопиште – 17

•Чучер Сандево – 8

•Петровец –13

•Зелениково – 7

•Странец – 11

•Нераспределен- 73