Скопје 09. јули 2019. / 14:49

Шилегов: Подобро метеж, отколку да падне мостот „Гоце Делчев“

Шилегов: Подобро метеж, отколку да падне мостот „Гоце Делчев“

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов денеска истакна дека градежните работи кај мостот „Гоце Делчев“ ќе се одвиваат во наредните 40 дена.

Тој објасни дека станува збор за дилатација што не е извршена повеќе од 13 години и затоа таму ќе има посебен сообраќаен режим.

-Ќе треба да издржиме тие 40 дена, да имаме сообраќаен метеж или ќе падне мостот „Гоце Делчев“. Лето е, луѓето не се толку присутни и вистинско време е да ја извршиме таа дилатација на мостот, изјави Шилегов, одговарајќи на новинарско прашање.