Скопје 07. февруари 2019. / 11:02

Се сечат старите тополи на улица „Пушкинова“

Се сечат старите тополи на улица „Пушкинова“

Град Скопје ве информира дека по барање на ОУ „Кирил Пејчиновиќ“, екипи на ЈП „Паркови и зеленило“ денеска на улицата „Пушкинова“ број 17 ќе извршат сечење на две стари и суви тополи.

Дрвјата се со надмината физиолошка старост и претставуваат опасност по безбедноста на учениците.