Скопје 14. август 2019. / 22:16

Пренасочени неколку автобуските линии на ЈСП

Пренасочени неколку автобуските линии на ЈСП

Поради реконструкцијата на булеварот сменети се трасите и на неколку автобуси на ЈСП кои поминуваат од таму. Автобуските линии на ЈСП со броевите 9, 16 и 24 од денеска имаат променети траси на движење.

Од претпријатието информираат дека трасите се сменети поради изведување на градежни активности на бул. „Кочо Рацин“.

– Поради непроодност на дел од трасата, линија 16 (Во насока кон Пржино) после постојка „Жена Парк“ наместо кон “постојкaта Зелен Пазар“, возилата ќе сообраќаат кон „Рекорд-Европски Универзитет- Јордан Мијалков“ и по траса, во обратна насока возилата се движат по своите редовни траси.

– Поради непроодност на дел од трасата, линијата 24 (Во насока кон Кисела Вода) после постојка „Зелен Пазар“ продолжуваат по траса на линија 58 (односно кон Рампа- Кисела вода и кон Расадник) и од постојката „Дом на слепи кон Сопиште продолжуваат по својата траса, во обратна насока возилата се движат по својата редовна траса.

– Линија 9 од Скопје Север кон Клинички центар од Југодрво е пренасочена десно кон Зелен пазар, Рекорд, Европски универзитет и по траса до Клинички центар, во обратна насока возилата се движат по редовната траса.