Скопје 26. ноември 2019. / 11:32

Опожарени два контејнера во близина на нова железничка станица

Опожарени два контејнера во близина на нова железничка станица

Нови два контејнера утринава се опожарени на улицата „Никола Карев“ во близина на нова железничка станица, информира ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје и посочува дека во првите десет месеци од годинава од непознати сторители се опожарени над 100 садови наменети за одлагање на комуналниот отпад во Град Скопје.

-Само во привите седум дена од ноември изгореа 10 контејнери на ЈП „Комунална хигиена“. Сите опожарени контејнери се целосно уништени и неупотребливи. Со ваквите инциденти на јавното претпријатие му е нанесена финансиска штета во висина од 1,5 милиони денари, велат од Комунална хигиена.

Оттаму посочуваат дека палењето на контејнерите предизвикува големи проблеми при одлагањето, собирањето и транспортот на комуналниот отпад и нормалното одржување на хигиената во Градот. Апелираат да престане вандализмот и уништувањето на нивната опрема.