Скопје 04. јуни 2020. / 11:13

Од вечер до понеделник Скопје без јавен превоз

Од вечер до понеделник Скопје без јавен превоз

За време на претстојниот полициски час, Скопје ќе биде без јавен превоз, соопштија од ЈСП.

Ве информираме дека од денеска, четврток (4.06.2020 год) од 21 часот до понеделник (8.06.2020 год) до 5 часот, јавниот превоз нема да функционира.

Времениот прекин е согласно одлуката на Влада на РСМ за забрана на движење на населението во посочениот период на територија на Скопје.

Денеска јавниот превоз ќе функционира до 21 часот.

Автобусите ќе возат по саботен возен ред, со исклучок на линиите 9, 19, 20 и 23 часот кои ќе сообраќаат по редуциран делничен возен ред, велат од ЈСП.