Скопје 23. март 2020. / 16:17

Од утре зголемен број автобуси на одредени линии во утринските часови

Од утре зголемен број автобуси на одредени линии во утринските часови

Од утре на автобуските линии 2, 5, 11, 22, 57, 61, 62, 63 и 67, во утринските часови ќе сообраќаат зголемен број на возила, со цел да се избегнат гужвите кои беа регистрирани изутрината во фреквентните часови, соопшти Јавното сообраќајно претпријатие ЈСП-Скопје.

Оттаму информираат дека ја следат ситуацијата на терен, во комуникација и координација се со институциите кои одлучуваат за препораките/мерките како да се реагира во новонастаната ситуација и за евентуалните измени во превозот, јавноста навремено ќе биде информирана.

Од ЈСП потсетуваат дека првите утрински поаѓања на сите линии се оние од 6 часот.

– На пример, вообичаениот возен ред на линија 5 е од 5:05, 5:30, 5:55, 6:15 часот, што значи дека во актуелнава ситуација (полициски час), првиот автобус што сообраќа е тој во 6:15 часот, наведуваат од ЈСП.

Дополнителни информации во врска со возниот ред, додаваат, можат да се добијат во Диспечерски центар на 3173-224.

Последни поаѓања на линиите на ЈСП Скопје за периодот од утре до 27 март, петок:

Линија 2 20 ч од Автокоманда 20 ч од Сарај

Линија 3 19.45 ч од Панорама 19.45 ч од Сп.сала Јане Сандански

Линија 4 19 ч од Хром 18.20 ч од 11.Октомври

Линија 5 19.03 ч од Н.Лисиче 19.03 ч од Дексион

Линија 7 20.08 ч од Г.Лисиче 19.54 ч од Карпош 3

Линија 15 19.22 ч од Н.Лисиче 19.22 ч од Карпош 4

Линија 16 19.31 ч од Пржино 19.06 ч од Железара

Линија 21 20.05 ч од Тр.центар 19.10 ч од Бардовци

Линија 22 19.59 ч од Тр.центар 19.50 ч од Лепенец

Линија 24 20 ч од Припор 20 ч од Тафталиџе 2

Линија 27 20.04 од Дом на печат 19.32 ч од Вардарска

Линија 41 19.57 од Тр.центар 9.57 ч од Драчево Типо

Линија 50 20 ч од Хиподром 20 ч од Кл.центар

Линија 57 20.12 ч од Радишани 20.02 ч од Козле

Линија 59 19.05 ч од К.бара 18.15 ч од Карпош

Линија 65В 20.08 ч од Тр.центар 20.08 ч од Стајковци, Бр.пат

Линија 18 19.15 ч од Тр.центар 19.50 ч од Визбегово

Линија 31 19.30 ч од Тр.центар 18.45 ч од Д.Лисиче

Линија 47 18.50 од Тр.центар 19.35 ч од Љубанци

Линија 51 18.20 ч од Тр.центар 19.10 ч од Студеничани

Линија 52 18.25 ч од Тр.центар 19.15 ч од Ржаничино

Линија 53 17.30 ч од Тр.центар 18.45 ч од Кат.бања

Линија 56 18.15 ч од Тр.центар 19.15 ч од Бојане

Линија 58а 19.10 ч од Тр.центар 18.10 ч од Св.Петка

Линија 58б 18.25 ч од Тр.центар 19.20 ч од Брзовец

Линија 60 18.45 ч од Тр.центар 19.30 ч од Матка

Линија 61 18.10 ч од Тр.центар 19 ч од Побожје

Линија 62 18.35 ч од Тр.центар 19.20 ч од Огњанци

Линија 63 18.20 ч од Тр.центар 19.10 ч од Мралино

Линија 65 18.30 ч од Тр.центар 19.30 ч од Раштак

Линија 66 18 ч од Тр.центар 19.05 ч од Бучинци

Линија 67 19.30 ч од Тр.центар 19.35 ч од Зелениково

Линија 68 17.20 ч од Тр.центар 18.40 ч од Сушица

Линија 70 20.05 ч од Тр.центар 19.25 ч од Батинци

Линија 71 19.30 ч од Тр.центар 18.40 ч од Бањани

Линија 74 20 ч од Тр.центар 19 ч од Количани

Линија 81 18 ч од Тр.центар 19 ч од Горњани

Линија 160 19.35 ч од Дексион 20.15 ч од Г.Матка

Линија 164 20 ч од Волково 20.15 ч од Никиштани

Линии на приватни превозници:

Линија 9 19.50 ч од Кл.центар 19.10 ч од С.Север

Линија 11 19.20 ч од Тр.центар 19.20 ч од Рашче

Линија 11а 19 ч од Тр.центар 19 ч Свиларе

Линија 12 19.10 ч од Шишево 19.55 ч од Ск.саем

Линија 19 20 ч од Карпош 4 19.40 ч од Ш.Оризари

Линија 20 19.49 ч од Тр.центар 19.19 ч од Ш.Оризари

Линија 22 19.23 ч од Тр.центар 19.32 ч од Лепенец

Линија 23 19.30 ч од Ченто 19.48 ч од Дом на печат

Линија 45 19.57 ч од Тр.центар 19.57 ч од Ченто

Линија 52 19.15 ч од Тр.центар 18.15 ч од Ржаничино

Линија 55 19.25 ч од Арачиново 18.45 ч од Тр.центар

Линија 61 19.10 ч од Тр.центар 18.10 ч од Побожје

Линија 63 19.10 ч од Тр.центар 18.20 ч од Мралино.