Скопје 06. јули 2018. / 15:04

Од утре ако не врне прскање против комарци во Скопје

Од утре ако не врне прскање против комарци во Скопје

Плановите може да ги распие најавениот дожд. Шилегов и денеска остана на тврдењето дека доцнењето се дложи поради тоа што чекале нов препарат, бидејќи претходниот утврдиле дека е токсичен.

„Имавме препарат чијашто токсичност не беше испитана. Не можам да дозволам неиспитани работи да се прскаат врз Скопје. Апаратот го пуштивме на анализа, добивме потврда дека е токсичен и заради тоа се одолговлечи дел од постапката“, изјави Шилегов.

Ова е првпат прскањето против комарците да се одолговлече до јули. Скопјани се жалат нема спас по убодот од комарците.

Здоевните инсекти предизвикуваат отоци и непрекинато чешање.

„Мали шеги имаше – дојде Северот во Македонија, така што тоа не се услови во коишто можете да извршите ефективно запрашување“, изјави скопскиот градоначалник Петре Шилегов.

Доктори за Канал 5 од Институтот за јавно здравје вчера алармираа дека прскањето треба да почне од март.