Скопје 11. мај 2018. / 13:14

Од денес повеќе нема диви тезги, граѓаните слободно се движат

Од денес повеќе нема диви тезги, граѓаните слободно се движат

Бит-пазар утрово осамна без дивите продавачи, a под надзор на полицијата се уште се средуваат тротоарите кои беа запоседнати со тезги.

Граѓаните се надеваат дека јавниот простор узурпиран од дивите продавачи конечно ќе стане достапен.