Скопје 04. ноември 2020. / 21:02

Нови 571 заболен од Ковид-19 во Скопје: Аеродром останува на врвот

Нови 571 заболен од Ковид-19 во Скопје: Аеродром останува на врвот

Министерството за здравство информира дека од почетокот на пандемијата во Скопје имало 15313 лица позитивни на Ковид-19, а во моментов активни се 5668 случаи.

Само во последните 24 часа во главниот град се регистирани 571 нов случај на коронавирус.

Бројот на активни случаи по општините во Скопје денеска изгледа вака: (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата)

• Чаир – 321

• Гази Баба – 757

• Аеродром -927

• Карпош – 805

• Центар – 762

• Кисела Вода – 699

• Ѓорче Петров – 460

• Бутел – 316

• Шуто Оризари – 70

• Студеничани – 24

• Сарај – 51

• Арачиново -14

• Илинден – 131

• Сопиште – 47

• Чучер Сандево – 30

• Петровец –50

• Зелениково -24

• Странец – 67

• Нераспределен- 113