Скопје 09. август 2018. / 18:52

Колку чистачи ќе вработи „Комуналец“ за 1,5 милиони евра?

Колку чистачи ќе вработи „Комуналец“ за 1,5 милиони евра?

„Комунална хигиена“ за една година ќе плати 1,55 милиони евра за привремени вработувања во период за една година, а за оваа услуга избраната агенција за привремени вработувања „Мотиви“ ќе заработи до 124.500 евра, објави Фактор. Порталот пишува дека  за 1,55 милиони евра бруто „Комунална хигиена“ може привремено да вработи околу 300 лица или една третина од бројот на вработени во претпријатието.

Од „Комуналец“ засега нема одговор колку лица ќе бидат вработени, за колкава просечна плата ќе бидат ангажирани лицата, дали за овој потег на „Комунална хигиена“ имаат одобрение од градските власти и зошто за оваа услуга ангажираат агенција за привремени вработувања и дали не е можно да ангажираат лица со договори за вработувања и во тој случај да ја избегнат провизијата од 124.500 евра.

Целиот текст можете да го прочитате ТУКА.