Скопје 03. ноември 2019. / 11:55

Казнети околу 150 возачи во Скопје за едно деноноќие

Казнети околу 150 возачи во Скопје за едно деноноќие

На подрачјето на Град Скопје вчера полицијата по разни основи санкционирала околу 150 возачи на автомобили и на мотори, соопшти МВР.

Одделението за безбедност на сообраќајот при Секторот за внатрешни работи Скопје вчера во период од 06:00 до 24:00 часот санкционирало пет возачи кои ја пречекориле брзината, а откриени се и 48 останати прекршоци за кои се издадени 23 мандатни платни налози и 25 прекршочни платни налози.

Одделението за безбедност на патниот сообраќај ноќеска во времето од 22:00 до 04:00 часот спроведе акциска контрола за санкционирање на возачи што управуваат моторно возило под дејство на алкохол на подрачјето на Скопје. Притоа санкционирани се 24 возачи, а откриени се 22 останати прекршоци за кои се издадени 10 мандатни платни налози и 12 прекршочни платни налози.

Исто така, Одделението за безбедност на патниот сообраќај на вчера во период од 11:00 до 22:00 часот санкционира и пет возачи на мотори, а откриени се 45 останати прекршоци за кои се издадени 21 мандатни платни налози и 24 прекршочни платни налози.