Скопје 13. декември 2019. / 09:23

Кампања против употребата на пиротехнички средства за новогодишните празници

Кампања против употребата на пиротехнички средства за новогодишните празници

„Среќна и безбедна 2020 година во семејно и пријателско дружење“ е кампањата што ја започнаа Секторот за превенција на СВР Скопје во соработка со Црвениот крст со цел да се подигне свеста за последиците од користењето на пиротехничките средства.

За таа цел беше спроведена симулациска вежба во дворот на ПСУ „Јахја Кемал“ каде учениците се запознаа со последиците од користењето на петардите и други пиротехнички средства и со укажувањето прва помош при вакви повреди.

Една од целите на симулацијата беше да се упати и апел до родителите да работат со своите деца и да им укажат на последиците од користењето на пиротехничките средства.