Скопје 11. февруари 2020. / 15:29

Хаос во Скопје: Автобуси не поминуваат низ Рекорд, колони од автомобили до Аеродром

Хаос во Скопје: Автобуси не поминуваат низ Рекорд, колони од автомобили до Аеродром

Вистински хаос се случува во овие моменти во центарот на Скопје. Колони возила има по сите улици поради блокирањето на Рекорд се до Собранието на Македонија.

Причината се активностите кои ќе се случуваат денеска во Собранието по повод ратификацијата за влез во НАТО.

Полицијата ги затвори сите приоди кон законодавниот дом и се очекува така да биде до 17 часот. Според информациите колони возила кој се буквално заглавени има зад Рамстор, Веро Џамбо, мостот Гоце Делчев, а некои колони се направени дури и до под железничка и Аеродром.