Скопје 11. јуни 2019. / 15:55

Град Скопје избра нов концесионер за „Дрисла”

Град Скопје избра нов концесионер за „Дрисла”

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла” е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG” од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o – Хрватска и СПЛЕНДОР МАК ДООЕЛ од Македонија.

Оваа одлука, како што соопшти Град Скопје, следува по судска пресуда на Вишиот управен суд.

– Со ваквата одлука се овозможува да се стави крај на агонијата на граѓаните на Скопје со депонијата „Дрисла” и се создава можност за започнување процес на инвестиции и модернизација на депонијата „Дрисла”, која во иднина ќе прерасне во модерна депонија во која ќе се одложува и третира отпадот по највисоки светски стандарди. – соопшти Град Скопје.