Скопје 23. ноември 2020. / 17:55

Гази Баба со 1474 активни случаи на Ковид-19, Аеродром 1407

Гази Баба со 1474 активни случаи на Ковид-19, Аеродром 1407

Гази Баба сега е на врвот на листата по број на активни случаи на Ковид 19, кога станува збор за скопски општини. Следува Аеродром со 1407 случаи, Кисела Вода со 1196. Пота на листата се Карпош и Центар со 1188, односно 1180.

• Чаир – 610

• Гази Баба – 1474

• Аеродром -1407

• Карпош – 1188

• Центар – 1180

• Кисела Вода – 1196

• Ѓорче Петров – 823

• Бутел – 552

• Шуто Оризари – 184

• Студеничани – 52

• Сарај – 151

• Арачиново -32

• Илинден – 244

• Сопиште – 66

• Чучер Сандево – 103

• Петровец –126

• Зелениково -73

• Странец – 173

• Нераспределен- 203