Скопје 11. ноември 2020. / 23:04

Гази Баба му се придружи на Аеродром во општини со над 1000 активни случаи на коронавирус

Гази Баба му се придружи на Аеродром во општини со над 1000 активни случаи на коронавирус

Бројот на активни случаи со Ковид-19 во државата изнесува 15.975 од кои најголем број 7410 се во Скопје, покажуваат податоците за состојбата на висусот, што денеска ги соопшти Министерството за здравство.

Најголем број активни случаи по општини во Скопје има во Аеродром -1161. По него следи Гази Баба – 1007, Карпош – 987, Центар – 956, Кисела Вода – 922, Ѓорче Петров – 595, Чаир – 444, Бутел – 389, Шуто Оризари – 123, Илинден – 183, Сарај – 81,Чучер Сандево – 65, Петровец –73, Сопиште – 57, Зелениково -42, Студеничани – 36, Арачиново -20. 119 се странци, а нераспределени се 150.