Скопје 27. март 2019. / 11:26

(ФОТО) Зоолошката во Скопје доби нови жители

(ФОТО) Зоолошката во Скопје доби нови жители

Зоолошката градина во Скопје деновиве доби нови жители, односно се родија три бебиња лемури.

Полот на бебињата е се уште непознат, бидејќи цврсто спијат во прегратките на мајките, велат од Зоолошката градина.

Зоолошката постојано се збогатува со нови животни, а и се доградуваат нови живеалишта.

Оваа не се први бебиња во зоолошката градина, а веројатно ќе има и многу други принови. Зоолошката градина во Скопје е основана во 1926 година. Располага со 495 животни од 96 вида, и тоа цицачи, птици и влечуги. Зоолошката е отворена секој работен ден, од 9 до 18 часот.