Скопје 04. јули 2020. / 18:29

Еве по колку случаи на заразени со коронавирус има во секоја скопска општина

Еве по колку случаи на заразени со коронавирус има во секоја скопска општина

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје):

Чаир – 409, Аеродром – 150, Бутел – 162, Гази Баба – 189, Центар – 143, Карпош – 163, Сарај – 149, Кисела Вода – 109, Ѓорче Петров – 114, Студеничани – 110, Шуто Оризари – 86, Арачиново – 50, Илинден – 32, Петровец – 16, Чучер Сандево – 18, Сопиште – 14, Зелениково-6, Странец – 2, Нераспределен- 65.