Скопје 07. ноември 2020. / 07:13

Денеска за Задушница зголемен број автобуси што одат до гробиштата „Бyтел“

Денеска за Задушница зголемен број автобуси што одат до гробиштата „Бyтел“

Град Скопје информира дека денеска кон гробиштата „Бутел“ ќе сообраќаат повеќе автобуси, за да можат граѓаните да стигнат без метеж и безбедно.

Имено, поради верскиот празник Задушница, и во сабота , на редовните линии 59 (Карпош 3-Кучевишка бара-Гробишта „Бутел“), 59А (Ново Лисиче-Гробишта „Бутел“) и 59Б (Кисела Вода-Гробишта „Бутел“) ќе сообраќаат дополнителен број автобуси.

Сите термини може да ги погледнете на следниот линк:

http://www.jsp.com.mk/vest.aspx?vest=1734