Скопје 15. јули 2020. / 06:45

Денеска ќе функционираат дежурните ординации за трета смена во скопските поликлиники

Денеска ќе функционираат дежурните ординации за трета смена во скопските поликлиники

Во текот на денешниот ден, кој е прогласен за неработен поради парламентарните избори, согласно вообичаениот распоред за работа за недела и за празници, ќе функционираат дежурните ординации за здравствена заштита во трета смена, во поликлиниките Јане Сандански, Чаир, Ченто, Шуто Оризари, Ѓорче Петров, Драчево и Бит Пазар, информираат од Здравствен дом-Скопје.

Службата за Итна медицинска помош со домашно лекување ќе се грижи за здравствената состојба на граѓаните во текот на 24 часа, а со вообичаено работно време ќе функционира и единицата за домашна посета.