Скопје 11. декември 2019. / 11:31

Без струја утре делови од Чучер Сандево, Бутел и Аеродром

Без струја утре делови од Чучер Сандево, Бутел и Аеродром

Поради планирани технички зафати во електросистемот на Скопје утре од девет до 14:30 часот без струја ќе бидат корисниците од селата Брест, Побожје, Малино Маало, Мирковци, Кучевиште, Бродец и Танушевци во општина Чучер Сандево и дел од корисниците од село Љубанци во општина Бутел, информира Регионалниот центар за управување со кризи на град Скопје.

Од девет до 11 часот струја ќе немаат корисниците од дел од булевар 3-та Македонска бригада, делот од МЕТРО кон Железници-Влеча во општина Аеродром, од девет до 15 часот тие од ул. „Славејко Арсов“ во општина Центар, а од 8:30 до 11:30 часот корисниците од дел од село Ракотинци во општина Сопиште.