Скопје 29. јули 2019. / 12:26

Авиони ќе летаат над Скопје во среда

Авиони ќе летаат над Скопје во среда

Град Скопје информира дека четвртата фаза од авионската и од терестричната дезинсекција против возрасни форми на комарци ќе почне на 31 јули, среда (авионско) и на 04 август, недела (терестрично).

Авионската дезинсекција ќе се одвива в среда и на 01 август во раните утрински часови.

Терестричната дезинсекција ќе почне на 4 август, недела, и ќе заврши најдоцна до 07 август, среда. Оваа дезинсекција ќе се одвива во периодот од 23 до 04 часот, наредниот ден.

Доколку временските услови во наведените денови не се поволни, авионската дезинсекција ќе се изврши првиот нареден ден кога времето ќе биде поволно, во истиот термин, а во согласност со тоа ќе се извршува и терестричната дезинсекција.

Град Скопје ги известува пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.