Скопје 15. јуни 2020. / 12:22

Арктички волци од следниот месец во Зоолошката градина во Скопје

Арктички волци од следниот месец во Зоолошката градина во Скопје

За првпат, Скопје ЗОО ќе биде дом на арктички бели волци, информираат од ЗОО Скопје.

Овие волци доаѓаат од зоолошките во Литванија и Германија и се редок и загрозен вид. На возраст се од околу една година и очекуваме во Скопје да пристигнат следниот месец. Белите волци ќе бидат втор вид на ретки бели животни во скопската зоолошка по белите лавови Чака и Бела кои веќе се омилени меѓу посетителите, информираат од ЗОО Скопје.