Скопје 22. јули 2020. / 17:19

11 општини Во Скопје имаат троцифрен број на заразени од коронавирус

11 општини Во Скопје имаат троцифрен број на заразени од коронавирус

Единаесет скопски општини во моментов имаат троцифрен број на лица заразени со коронавирус.

Вкупно, во главниот град, активни се 1.909 случаи на заразени.

Од инв , најмногу се од Чаир (275), Гази Баба (206) и Аеродром (200).

Над 100 заразени има во Карпош (174), Центар (162),  Кисела Вода (158), Бутел (140),  Ѓорче Петров (120), Сарај (115), Студеничани (109) и Шуто Оризари (105).

Подоле се Арачиново со 33 заразени, Илинден-25, Петровец-22, Сопиште -20, Зелениково-13, Чучер Сандево-11.

Седум заразени се странци, а 14 се водат како нераспределени.