Сцена 17. април 2018. / 13:54

Глетката од гробот на Есма Реџепова го шокираше регионот

Глетката од гробот на Есма Реџепова го шокираше регионот

Есма Реџепова почина кон крајот на 2016 година, а на полето на музиката остави неизбришлива трага.

Глетката која е затекната во нејзината куќа и на гробот на многумина ќе им ги насолзи очите.

Нема песна која не можеше да се отпее со тој посебен глас. На многумина им помагаше. Беше дури и номинирана за Нобелова награда за мир.

Посвои 47 деца. Жена со ваква биографија не заслужува, на нејзиниот гроб и после две години да нема споменик.

На гробот на Есма стои знак дека тука е прогребана кралицата на ромската музика, како што ја нарекуваа.

Куќата во која Есма живееше не е подобра состојба. Камерите се откорнати, вратата отклучена. Изгледа дека никој не се сетил куќата во која живееше и гробот во кој е погребана да ги обезбеди.

Екипата на емисијата „Премиера – викенд специјал“ го посети место каде живееше Есма. Дознаа зошто посвојувала само машки деца, во каков однос била со нив, со сопругот и како ги поминала последните денови.

Репортажата ќе се емитува на ТВ Пинк.