Регион 01. август 2019. / 13:50

Жестоки напади врз Харадинај од високи функционери од Косово – Оваа Влада создаде само очигледни проблеми

Жестоки напади врз Харадинај од високи функционери од Косово – Оваа Влада создаде само очигледни проблеми

Секоја влада мора да ги почитува европските правила и да работи врз постигнатите меѓународни договори.

Владата на Харадинај за време на неговиот мандат не направи ништо освен создавање очигледни проблеми кои донесе лоши политички поени и го загрози статусот на дијалог со Србија – оценил за приштински медиуми заменик претседател на Парламентот Кшавит Халити после две години работа во влада.

Висок функционер на Демократската партија на Косово, на чие чело е Кадри Весели го критикувал Харадинај за воведување такси на стока од Србија велејќи дека никој во Европа неможе да владее со сила и дека тоа е штетно за Косово.

Секоја влада мора да ги почитува европските правила и да работи на база на постигнатите меѓународните договори. Во почетокот бев против таквиот потег, сега мислам дека на сите ви е јасно дека сум бил во право – рекол Халити.