Регион 22. ноември 2020. / 17:52

Заострени мерки во Хрватска: Се затвораат клубовите и казината, ограничување на церемонии и погреби

Заострени мерки во Хрватска: Се затвораат клубовите и казината, ограничување на церемонии и погреби

Во Хрватска во изминатото деноноќие се забележани 3.308 нови случаи на позитивни на Ковид-19, а бројот на активни случаи изнесува 19.985.

Од денеска воведени се нови мерки против ширењето на Ковид-19, кои предвидуваат затворање на ноќните клубови, казината, како и ограничување на погребите и церемониите. Новите мерки ќе траат до 15. декември со можност да бидат продолжени.

Јавните собири и настани се ограничени на 25 лица, а дозволено е да се прават свадби мво присуство на 15 лица, додека на погреб можат да присуствуваат најмногу 25 лица.

Угостителските објекти можат да работат до 22 часот, со строго утврдени протоколи.