Регион 17. септември 2020. / 09:45

Во Загреб 49 деца заразени со Ковид-19

Во Загреб 49 деца заразени со Ковид-19

Во Загреб, 49 деца во образовните институции се заразени со новиот коронавирус.

Според Градскиот оддел за образование, две деца од градинки и осум вработени биле заразени со вирусот. Единаесет деца и шест вработени се заразени во основните училишта, а 206 ученици се во самоизолација.

Во средните училишта 36 ученици се заразени, како и седум вработени, а 120 ученици се во самоизолација