Регион 23. декември 2020. / 10:17

Во Хрватска стапи на сила патувањето со пропусници

Во Хрватска стапи на сила патувањето со пропусници

Во Хрватска стапи на сила забрана за патување во други жупании надвор од местото на живеење или престој, а оние кои морат да патуваат мора да имаат пропусница.

Вчера на првиот ден за издавање на пропусниците за патување, биле поднесени повеќе од 35.000 барања.

Одобрени биле 17.000 барања, а 60 проценти од нив биле одбиени, дознава порталот Индекс.

Порталот наведува дека 800 полицајци ќе го контролираат спроведувањето на забраната за патување и дека тие ќе влезат во автобусите и ќе проверат дали патниците имаат лиценци.