Регион 12. March 2019. / 10:07

Весели: Нема да седам во влада која ги расипува односите со САД

Весели: Нема да седам во влада која ги расипува односите со САД

Претседателот на Собранието на Косово, Кадри Весели изјави дека нема да биде дел од власта, која ги расипува односите со Соединетите Американски Држави и Европската Унија и дека ќе реагира секогаш кога ќе забележи кои можат да бидат нарушени односите со овие сојузници.

-Мојот став ќе биде оној за кој јавно зборувам, ставот на САД и западните партнери ќе биде и мој став. Нема да седам во влада која ги расипува овие односи. Се работи за иднината на оваа земја и нација. Не можам да замислам развој на Косово и косовската војска без односи со САД и ЕУ- изјави Весели.

Тој нагласи дека ќе реагира во моментот кога ќе види дека може да им се нанесе штета на односите со САД.