Регион 30. септември 2020. / 21:15

Учебната година во Албанија ќе почне во ноември

Учебната година во Албанија ќе почне во ноември

Албанија го одложи почетокот на учебната година за ноември.

Оваа одлука е донесена откако бројот на заразени од коронавирусот во еден ден се зголеми за 127. Во август е одлучено училиштата да почнат со настава на средината на септември, но сега таа одлука е променета.

Во Албанија вкупно заразени се 13.518 луѓе, а од коронавирусот починаа 384.

Во Македонија наставата почнува утре. Во Црна Гора ќе работат по принципот на „семафор“, а во Србија веќе тече учебната година.