Регион 24. ноември 2020. / 09:48

Тирана блеска за Нова Година

Тирана блеска за Нова Година

Албанскиот главен град, Тирана, светна во новогодишно руво. Голема новогодишна елка е поставена во центарот на Тирана, на плоштадот „Скендер бег“,а светилките ги запалија помала група деца поради забраната за групирање на повеќе од десет лица.

Покрај плоштадот „Скендербег“, зградите во близина на него и на главните улици во Тирана, се полни со светла и украси, носејќи малку среќа во тешките денови, исполнети со загриженост поради пандемијата со коронавирусот.