Регион 11. март 2021. / 15:16

Словенија: Епидемиолошката состојба бара нова објава на епидемија на цела територија

Словенија: Епидемиолошката состојба бара нова објава на епидемија на цела територија

Владата на Словенија ги продолжи повеќето рестриктивни мерки за уште една недела на редовниот состанок на кој се разгледува епидемиолошката состојба во земјата.

-Моменталната епидемилошка ситуација во земјата бара нова, временски ограничена објава на епидемија на целата територија на Словенија, соопшти Владата, пренесе СТА.

Единствена мерка која властите ја ублажија е отворањето на градилиштата од 15 март, а градежните работници можат да се вратат на работа без претходно тестирање.

Градежните работници можат да работат на градилишта, но не и во приватни куќи. Градежните компанииинаку, порано апелираа до Владата да дозволи работа на отворено.