Регион 13. јули 2020. / 19:01

Премиерот на БиX e заразен со Ковид-19

Премиерот на БиX e заразен со Ковид-19

Премиерот на Федерацијата Босна и Херцеговина, Фадил Новалиќ, е позитивен на новиот коронавирус, јавија сараевски медиуми.

Новалиќ ги почувствувал првите симптоми на неодамнешниот мировен марш, по повод одбележувањето на 25-годишнината од масакрот во Сребреница.

Според медиумите, тој денеска има треска и болки во мускулите.