Регион 15. април 2018. / 15:01

По 6 години молчење: Милка Форцан му одговори на Мирослав Мишковиќ

По 6 години молчење: Милка Форцан му одговори на Мирослав Мишковиќ

Поранешната потпретседателка на Холдингот Делта, Милка Форцан, одговори на критиките на бизнисменот Мирослав Мишковиќ “кој смета дека таа била помоќна од компанијата”, и му одговори дека сето тоа е прашање на избор.

Имено, му одговори на нејзиниот профил на Instagram и Мишковиќ и напиша дека она е таа која одлучила да ја напушти компанијата.

“Кога некој” станува убеден дека тоа е помоќен од компанијата, ја напушта и си живее свој живот. Кога некој е убеден дека е помоќен од државата и така се однесува, останува без 2/3 од компанијата и без пасош. #slobodaizbora “, напиша Форцан.

Да потсетиме, Мирослав Мишковиќ за прв пат јавно зборуваше за личниот, како и професионален живот, како и луѓето кои го опкружуваа претходните години, меѓу кои и неговиот поранешен соработник Милка Форцан.Тој во својата книга, својата автобиографија, “Јас, тајкун”, пишува дека Форцан едно време сметала дека е помоќна од самата компанија.

“Страшен проблем е кога ќовек ќе ги побрка идентитетите, ќе се збуни, кога ќе се помеша себе и фирмата и губи контакт со вистинската состојба на работите. Сепак, таа беше под влијание на Борис Тадиќ, човек со кус памет. Тие си помагаа еден на друг”, напиша тој во книгата.

Да потсетиме, Мирослав Мишковиќ за прв пат јавно зборуваше за личниот, како и професионален живот, како и луѓето кои го опкружуваа претходните години, меѓу кои и неговиот поранешен соработник Милка Форцан.

Тој во својата книга, својата автобиографија, “Јас, тајкун”, пишува дека Форцан едно време сметала дека е помоќна од самата компанија.

“Страшен проблем е кога ќовек ќе ги побрка идентитетите, ќе се збуни, кога ќе се помеша себе и фирмата и губи контакт со вистинската состојба на работите. Сепак, таа беше под влијание на Борис Тадиќ, човек со кус памет. Тие си помагаа еден на друг”, напиша тој во книгата.