Регион 06. јануари 2021. / 09:53

Петгодишно момче од Сплит ги продава играчките за да им помогне на погодените во Петриња

Петгодишно момче од Сплит ги продава играчките за да им помогне на погодените во Петриња

Петгодишно момче од Сплит на импровизиран штанд ги продава своите играчки со цел да донира пари за луѓето од Петриња.

Хрватските медиуми дознаваат дека се работи за малиот Лео кој има само пет години, а на неговиот мал штанд пишува: „Ние ќе го зголемиме за три пати вкупниот приход и ќе го донираме на Црвениот крст за да и помогнеме на Петриња“.

Duša ❤️

Posted by Nogometne vijesti on Thursday, December 31, 2020