Регион 15. мај 2018. / 15:36

Отворија конзерви на ЈНА стари 30 години, еве што најдоа во нив

Отворија конзерви на ЈНА стари 30 години, еве што најдоа во нив

Тимот од Јутуб каналот Кромбат го посети големиот напуштен подземен воен аеродром Жељава, кој се наоѓа на границата на Хрватска со Босна и Херцеговина.

Во емисијата, меѓу другото, тие отворија и сув војнички оброк во конзерва од времето на Југословенската народна армија. Конзервата била стара 30-на години.

На видеото се гледа што јаделе војниците на ЈНА.