Регион 08. декември 2020. / 16:10

Обилните врнежи од дожд предизвикаа поплави во Хрватска

Обилните врнежи од дожд предизвикаа поплави во Хрватска

Поплавите во Хрватска предизвикани од обилните врнежи не престануваат. Откако изминатиот викенд имаше поплави во неколку места околу Сплит, сега стигнуваат информации и за поплави во околината на градот Вргорац.

Неколку домаќинства не можат да излезат надвор од своите куќи поради обилните поплави.

Количините на вода во понеделникот навечер толку порасна, и придонесе неколку села да останат отсечени.

Сите екипи се веќе на терен и работат на отстранување на проблемот. Екипи до доцна во ноќта се бореа со водата градејќи насипи.