Регион 18. февруари 2020. / 17:03

Нови детали за повеќекратното убиство и самоубиство во Косово

Нови детали за повеќекратното убиство и самоубиство во Косово

Државното обвинителство на Косово доставило нови податоци за повеќекратното убиство  кое се случило во Гљилане каде 45 годiшна полицајкa си ги уби родителите и браќата, а потоа и сaмата се убила.

Имeно првите сомнежи покажуваат дека Валдета Блаца го направила злосторството со службениот пиштол. Портпаролот на полицијата во Гљилане ги демантирал наводите дека Блаца била суспендирана од работната позиција. Таа била активен член на косовската полиција.