Регион 24. октомври 2020. / 16:55

Лидл размислува за влез на пазарот во БиХ

Лидл размислува за влез на пазарот во БиХ

Германски малопродажен ланец „Лидл“ размислува за влез на пазарот во БИХ, а тоа може да се случи во 2020 година, пишуваат германските медиуми.

Според информациите , во БиХ би можело да бидат отворени до 30 продавници.

Покрај пандемијата со корона вирусот, ланецот забележал солидни перформанси во Србија и Хрватска, со што  лесно може да се снабдуваат и објекти во БИХ.