Регион 07. февруари 2019. / 15:03

Лекарите во Косово земаат поголема плата од лекарите во Македонија!

Лекарите во Косово земаат поголема плата од лекарите во Македонија!

Докторите во Косово земаат повисока плата од нивните македонски колеги, стои во најновиот статистички податок.

Зголемувањето на платата на докторите, специјализанти, во Косово изнесува од 566 на 827 евра, доколу покачувањето во Македонија е многу мало.

Докторите, специјализанти во Македонија од 450 евра, мрднаа само за 5 проценти.

Инаку, за потсетување, Владата им ветуваше на лекарите плата од 100.000 денари.