Регион 14. June 2018. / 11:42

Косово годинава ќе добие визна либерализација

Косово годинава ќе добие визна либерализација

Тања Фајон, пратеничката и известувачка на Европскиот парламент за визниот режим со Косово, го известила претседателот на косовското Собрание Кадри Весели дека визната либерализација за граѓаните на Косово ќе се случи оваа година, соопштени косовскиот Парламент.

Според сооптението, Фајон му рекла на Весели дека штом ЕК излезе со позитивен извештај во јуни, таа тоа прашање ќе го стави на дневен ред во Европскиот парламент на почетокот на јули.

По ЕК и Европскиот парламент, последен збор за визната либерализација го дава Европскиот совет.