Регион 08. ноември 2020. / 10:45

Јанез Јанша: Победникот во Америка го прогласија мејнстрим медиумите, а не официјалното тело

Јанез Јанша: Победникот во Америка го прогласија мејнстрим медиумите, а не официјалното тело

Словенечкиот премиер Јанез Јанша изјави дека победникот во Америка е прогласен од мејнстрим медиумите, а не од некое официјално тело.

Јанша на својот профил на Твитер напиша дека се поднесени жалби во сите американски држави со близок резултат, дека судовите дури и не почнале да одлучуваат, а честитки пристигнуваат од сите страни.

Според него, тоа е владеење на правото