Регион 14. март 2020. / 23:03

Хрватската влада воведе мерка за контрола на цените на одредени производи

Хрватската влада воведе мерка за контрола на цените на одредени производи

Хрватска влада одржа телефонска седница на која донесе Одлуката за исклучителни мерки за контрола на цените на одредени производи.

Одлуката како што велат беше донесена за пречување на негативните влијанија на промените на одредени цени на производи и за спречување на монополистичко одредување на цените на производите, а во врска со настаната епидемија коронавирусот.

Хрватската влада ќе ги контролира цените на прехрамбените производи како што се брашно, млеко, млеко во прав, јајца, шеќер, сол, ориз, тестенини, свежо месо, риба….

Државниот инспекторат на земјата е задолжен за проверка и надзор на мерката.