Регион 14. June 2018. / 10:57

Големо невреме во Хрватска – предмети летаа во воздух (ВИДЕО)

Големо невреме во Хрватска –  предмети летаа во воздух (ВИДЕО)

Големо невреме кое го зафати Хвар донесе ветер, кој причини помала штета на шеталиштето.

„Стигна од југот. Од морето излезе на крајбрежјето и веднаш фрли два тоалета во море, за среќа немаше многу луѓе во тоа време. Се сруши и градежна ограда, фрлаше работи наоколу, предмети летаа десетици метри во воздух. Луѓет бегаа кога видоа колку е силен ветерот. Интересно е што бурата не отиде накај градот, туку едноставно се врати во морето.“, рекла жена очевидец.

Погледнете: