Регион 14. септември 2018. / 10:36

Гневни граѓани нападнаа градоначалник, го гаѓаа со јајца и му го кршеа автомобилот (ВИДЕО)

Гневни граѓани нападнаа градоначалник, го гаѓаа со јајца и му го кршеа автомобилот (ВИДЕО)

Градоначалникот на Загреб, Милан Бандиќ, на протестот во населбата Вукомерц во Загреб граѓаните го нападнаа со јајца. Граѓаните и физички го нападнаа градоначалникот. Револтирани некои од нив фрлаа и предмети по неговиот автомобил.

Тие протестираа поради нарушената безбедносна состојба.

Протестот беше организиран поради пресметката на две семејства Роми кои потоа почнале да пукаат едни на други со калашникови. Сето ова се случувало во близина на училиште. Протестираа околу 300 родители и други жители на оваа населба.