Регион 11. јули 2019. / 19:19

(ФОТО) Вака изгледа Халкидики од воздух после вчерашниот ураган

(ФОТО) Вака изгледа Халкидики од воздух после вчерашниот ураган

Објавени се нови фотографии кои го покажуваат размерот на штетата која ја предизвика страшното невреме на Халкидики.

Невремето одзеде седум животи и предизивка повреди кај повеќе од сто лица.

Сведоците рекле дека се работи за невреме со незапамтена јачина на ветер со грмотевици. Невремето предизвикало и голема штета, рушело стебла и бандери, поради што поголем дел од полуостровот немал струја, а некои места останале и без вода.

На фотографиите од Созопол можат да се видат уништени плажи, срушени палми, столови, лежалки, расфрлени контејнери и расфрлено ѓубре.

Во Неа Потидеа невремето срушило дел од пумпа.

Ширум Халкидики распоредени се спасувачки екипи и во тек е расчистување на плажите и улиците.